SENARAI HARGA RUMPAI LAUT

HARGA RETAIL.

GRED AAAA (HIJAU) : RM20/KG

GRED AAA (UNGU) : RM15/KG

GRED AA (KUNING): RM15/KG


BELIAN BORONG 5KG & KE ATAS:

GRED AAAA (HIJAU) : RM15/KG

GRED AAA (UNGU) : RM12/KG

GRED AA (KUNING): RM12/KG

**tidak termasuk pos.


Kos Poslaju:

1kg : RM15

2kg : RM25

3kg :RM50


Kos Pos Domestik:

1kg : RM10

2kg : RM13

3kg :RM18

IBU PUTIHHARGA RETAIL: RM40 termasuk Poslaju
HARGA BORONG :

RM19 min 10pcs termasuk Poslaju.
RM17 min 20pcs termasuk Poslaju.
RM15 min 30pcs termasuk Poslaju.


HARGA IBU PUTIH LOOSE PACK:

1KG RM480 termasuk Poslaju.
2KG RM950 termasuk Poslaju.
3kg RM1380 termasuk Poslaju.
SET FLAWLESS ADIRA


ITEM TERMASUK:
1) KRIM SIANG
2) KRIM MALAM
3) MILKY SOAP

HARGA RETAIL: RM45 termasuk Poslaju.


HARGA BORONG :

RM19 min 10 set termasuk Poslaju.
RM17 min 20 set termasuk Poslaju.
RM15 min 30 set termasuk Poslaju.


SET FLAWLESS ADIRA + IBU PUTIH:

HARGA RETAIL: RM65 termasuk Poslaju.

HARGA BORONG SET FLAWLESS ADIRA ++ IBU PUTIH:

RM35/set min 10 set termasuk Poslaju.
RM30/set min 20 set termasuk Poslaju.
RM27/set min 30 set termasuk Poslaju.

Friday, April 5, 2013

KHASIAT RUMPAI LAUT @ PURE MARINE COLLAGEN

Khasiat rumpai laut bakar atau kering adalah sama seperti khasiat yang terdapat pada rumpai laut segar yang kaya dengan vitamin dan mineral seperti besi, magnesium dan karbonat. Perbezaan antara jenis ini adalah apabila rumpai laut itu dikeringkan atau dibakar, bakteria pada rumpai laut sebagai makanan telah dibunuh dan dimusnahkan.

Ekstrak rumpai laut dikatakan tinggi kandungan mineral dan kaya dengan sumber iodine, zink, besi, kalium, tembaga, magnesium dan kalsium. Ðikatakan dengan menambah rumpai kaut dalam masakan mampu meningkatkan jumlah serat dalam makanan yang telah dimasak.

Buang toksin dan bahan radikal bebas

Kajian telah menunjukkan bahawa ekstrak rumpai laut dikatakan mampu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis kira-kira sebanyak 15%. Pesakit yang mengambil ekstrak rumpai laut selama tiga bulan telah mengalami kemajuan dalam pergerakan dan pengurangan rasa sakit.

Rumpai laut bantu turunkan tahap kolesterol

Ekstrak rumpai laut juga amat baik untuk jantung kerana ia didakwa merendahkan kolesterol dan juga memperbaiki pengedaran darah. Ðikatakan juga menggantikan garam dengan rumpai laut yangtelah dikisar halus dalam makanan amat baik untuk mereka yang mengalami tekanan darah tinggi.

Mencegah kanser

Pertumbuhan dan penyebaran kanser dalam tubuh juga mampu dicegah jika ekstrak rumpai laut dijadikan sebagai makan seharian.

Meningkatkan metabolisme

Ekstrak rumpai laut dikatakan juga mengandungi alginate, bahan aktif tidak ada rasa dan tidak berbau yang dikatakan mampu meningkatkan metabolisme, sekali gus meminimumkan peningkatan berat badan yang berkaitan dengan makanan berlemak dan berkalori.

Alginate dalam ekstrak rumpai laut juga dikatakan mengikat bahan radioaktif dan logam berat, dan juga membebaskan radikal bebas dan toksin lain dalam tubuh. Bahan-bahan ini kemudiannya keluar daripada tubuh apabila ia dibuang daripada sistem tubuh.

Merangsang sistem pertahanan badan

Ekstrak laut juga dikatakan mampu merangsang sistem imun dan membantu tubuh menentang jangkitan virus seperti herpes. Ia juga amat baik untuk mengurangkan masalah kulit seperti ekzeme dan psoriasis.

Rumpai laut juga dikatakan mengandungi seanol, antioksidan kuat yang lebih berkuasa daripada apa yang terdapat dalam tumbuhan di darat. Antioksidan ini dikatakan mampu merangsang tenaga dan kesedaran mental.

Lignan yang ditemui dalam rumpai laut juga dikatakan mampu bertindak sebagai estrogen lemak dan bersama-sama dengan magnesium ia mampu mengembalikan semula corak tidur dan mengurangkan ‘hot flushes’ yang berlaku pada wanita menopaus.

Walaupun terdapat banyak kebaikan yang boleh diberikan oleh rumpai laut, namun begitu penggunaannya perlulah mendapat nasihat pengamal perubatan terlebih dahulu lagi mengelakkan kemudaratan di kemudian hari

No comments: